Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

EPLF productie eisen laminaat

Het laminaat van al onze fabrikanten wordt gefabriceerd volgens de standaard normen en eisen van de European Producers of Laminate Flooring (EPLF).

Daarnaast voeren al onze laminaatvloeren het CE-keurmerk. Dit staat voor Conformité Européenne, wat betekent dat het is gefabriceerd in overeenstemming met de Europese regelgeving. 

Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat alle laminaatvloeren volgens de normen en eisen geproduceerd dienen te worden om een product te kunnen 'goedkeuren'. 

Dat gezegd hebbende, kan het natuurlijk voorkomen dat er een productiefout ontstaat. Hoewel bij al onze fabrikanten het toezicht op fouten erg nauwlettend gebeurt, kan het voorkomen dat een foutieve plank niet gedetecteerd wordt.

In het geval dat een plank niet voldoet aan de eisen en normen van de EPLF en CE-keurmerk, zorgt de fabrieksgarantie op fabrieksfouten ervoor dat het product vergoed wordt. 

 

Om te weten wat er onder de fabrieksfouten wordt verstaan, is het goed om te weten wat de standaard verwachtingen van laminaat zijn volgens de Europese Norm voor laminaat (EN13329).

Hieronder ziet u een tabel waarin alle toleranties worden toegekend per categorie: 

Om u hier een voorbeeld van te geven schetsen wij u de volgende situatie:

U legt een vloer en heeft hierbij alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen (zoals onder andere het laten acclimatiseren van de pakken laminaat voor minimaal 48 uur in een droge ruimte, een ondergrond zonder oneffenheden en een passende kwaliteitsondervloer).

Toch constateert u een hoogteverschil tussen de planken wanneer u deze legt, zoals onderstaande foto's afbeelden:

              

U kunt nu in de tabel bekijken wat de tolerantie volgens de Europese Norm is, namelijk tot 0,15mm hoogteverschil tussen 2 planken.

Dit kunt u vervolgens opmeten met een 'digital calipher' (schuifmaat, te vinden bij de bouwmarkt), zoals te zien is in onderstaande foto. Wanneer het verschil meer dan 0,15 mm bedraagt komt u in aanmerking voor een nadere inspectie voor de klacht. 

Op deze manier kunt u ook openingen tussen 2 planken opmeten. In de tabel kunt u weer aflezen dat de maximale toegestane opening tussen 2 planken niet meer mag bedragen dan 0,20 mm.

Mocht u constateren dat de plank niet voldoet, dan komt u in aanmerking voor een nadere inspectie voor de klacht. 

 

U kunt meer over de kwaliteitscontrole lezen op de website van de EPLF