Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Laminaat op vloerbedekking

Is het vanuit praktisch oogpunt mogelijk om laminaat op vloerbedekking te leggen? Helaas is het antwoord nee.

Bacteriën hebben namelijk jarenlang de kans gehad om zich te kunnen nestelen in het tapijt, of dit tapijt nu hoogpolig of laagpolig is. Wanneer u hier laminaat overheen wilt laten leggen of dit zelf doet, sluit u het tapijt luchtdicht af en geeft u de bacteriën de kans om zich verder te verspreiden en uw vloerbedekking te voorzien van schimmel en nare geurtjes. Dit kan weer doordringen tot in de houten vloer en kan daardoor grote schade aanrichten. Om veel extra werk in de toekomst te besparen, raden wij u daarom ten stelligste af om laminaat of parket over uw vloerbedekking te leggen.

Daarbij komt ook dat er altijd een verende werking onder de vloer ontstaat. Dit gebeurt met alle typen tapijt, hoogpolig en laagpolig. De verende werking kan er voor zorgen dat er te veel druk op de naden en klikverbindingen van het laminaat komt te staan en hierdoor afbreken. Dit heeft tot gevolg dat het laminaat gaat bollen of dat er kieren ontstaan en gevoeliger wordt voor vocht. Kortom, u brengt alleen maar schade toe aan het laminaat.

Laminaat leggen op vloerbedekking is dus geen optie. Wel zou laminaat gelegd kunnen worden op vinyl of een PVC-vloer, kunststof ondergronden dus; mits deze goed schoongehouden zijn. Wij raden u wel aan om hier een ondervloer tussen te leggen om geluidsisolatie en loopcomfort te waarborgen.

Neem bij vragen gerust contact met ons op, onze medewerkers zullen u zo goed mogelijk proberen te helpen.

Waardering: