Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Parketvloer

Hoeveel vierkante meter parket heeft u nodig?

?
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 18 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 18 in totaal

  1. 1
  2. 2

Parketvloer

Al eeuwen wordt een parketvloer gelegd als bedekking van de ondergrond. Dat komt omdat hout zo'n duurzaam product is en vroeger relatief makkelijk te verkrijgen en te verwerken was. Parketvloeren bestaan uit houten vloerdelen die tegen elkaar aan liggen in banen, maar soms ook in een patroon. Het grote verschil met laminaat is dat parket echt hout is, waar laminaat bestaat uit een foto van een hout dessin, gedrukt op HDF-planken. 
Binnen parket kunnen we twee categorieën onderscheiden, namelijk massieve parketvloeren en lamel parketvloeren. Massief parket bestaat uit één geheel van een bepaalde houtsoort, bijvoorbeeld eikenhout. Een groot nadeel van massief parket is dat het veel 'werkt' en dus veel uit zal zetten en veel zal krimpen bij verschillende vocht- en temperatuurverschillen. Lamelparket heeft deze werking veel minder. Bij ParketDirect.nl verkopen wij alleen laatstgenoemde parketvloer

Wat is parket?

Parketvloeren, in ons geval lamelparket, bestaat uit houten planken die weer opgebouwd worden uit meerdere lagen hout die haaks verlijmd worden. Het wordt daarom ook wel samengesteld parket genoemd. We beginnen bij de onderlaag die vaak van populierenhout of vurenhout gemaakt wordt. Hier bovenop wordt de 'core' van de plank haaks verlijmd. Dit middendeel bestaat vaak uit vurenhout. De toplaag bestaat uit een massieve laag van een aantal mililmeter van één bepaalde houtsoort, bijvoorbeeld eiken, merbau, kersen, beuken of berken. Deze lagen worden onder grote druk samengeperst tot één geheel. Doordat de lagen kruislings verlijmd worden, ‘werkt’ het hout tegen elkaar in en zal de totale ‘werking’ van lamelparket onder invloed van de luchtvochtigheidsgraad minder zijn, vergeleken met bijvoorbeeld massief parket. Lees er meer over in onze kennisbank.

Voordelen van lamelparket:

  • Minder werking vergeleken met massieve delen. Let wel: minder werking, dus niet werkingsvrij. Lamelparket is ook opgebouwd uit massief houten delen en zal dus ook altijd een beetje werken
  • U kunt uw lamel parketvloer een aantal keren schuren en afwerken met een finish naar keuze, waardoor u steeds weer een ‘nieuwe’ vloer neer kunt leggen en uw vloer altijd mooi blijft
  • Het is een natuurlijk product en komen dus geen repetities van motieven voor in uw parketvloer
  • Hout geeft altijd een ‘mooi geluid’ in de loopruimte en echte houtliefhebbers zullen hier heel veel waarde aan hechten.   

Welke parketvloeren zijn er?

Vandaag de dag zijn er tal van parketvloeren in de markt. Deze kunnen niet alleen verschillen in dikte, lengte, breedte, maar ook in afwerking, onderhoud, kleur en kwaliteit. ook is het zo dat sommige parketvloeren in een bepaald patroon gelegd worden, zoals visgraat of een Hongaarse punt. Een parketvloer met dunne en korten planken zal een heel ander aangezicht geven dan een parketvloer met brede en lange planken. Zo kunnen de afmetingen van een houten plank dus al beslissend zijn voor de look van het interieur. Een andere bepalende factuur is de kleur. Tegenwoordig zijn er tal van kleuren beschikbaar in het parket en is de keuze dus reuze! Zo zijn er whitewash parketvloeren, maar ook klassieke parketvloeren. De kleur wordt aan de plank gegeven via een afwerking. Dit is vaak een olie of lak, waarbij elke afwerking weer een eigen onderhoudsplan heeft. Ook dit kan dus van invloed zijn op de keuze van uw parketvloer. Bij ParketDirect.nl werken wij alleen met A/B-kwaliteit parketvloeren. Dit geld dan ook voornamelijk voor de toplaag. Bij 'mindere' kwaliteit zal er bijvoorbeeld veel meer spinthout of open knoesten in de toplaag zitten. Bij ons zult u alleen de beste kwaliteit parketvloer krijgen!

Er zijn dus tal van mogelijkheden in parket. Bij ParketDirect.nl proberen wij een zo goed mogelijke selectie te maken van alle mogelijkheden die er zijn binnen de branche. Een gevarieerd assortiment, maar wel een overzichtelijk assortiment, zodat u door de bomen het bos nog kunt zien. Daarnaast is ons assortiment altijd up-to-date met parketvloeren volgens de laatste trend.

Merken Parket

Ons LeBois parket kan uitstekend zwevend gelegd worden en de meesten van onze parketvloeren hebben een kliksysteem. Dit kunt u prima zelf leggen, maar bij twijfel raden wij u aan om een professioneel legbedrijf in te schakelen.

Daarnaast hebben wij nog een afdeling visgraat parket, mét kliksysteem! Uniek in de markt, tegen een heel speciaal tarief!

Ook verkopen wij Barlinek parket. Dit is parket van een gerenommeerde, Europese, fabriek. Al het Barlinke parket is voorzien van een gepatenteerd kliksysteem, waardoor de parketvloeren makkelijk te leggen zijn! Het Barlinek parket is verkrijgbaar in vele kleuren en afwerkingen. 

Mocht u nog vragen hebben over ons parket, neem dan gerust contact met ons op.