Wat is visgraat precies?

Visgraat parket is een patroonvorm. Het heeft dus niets met het voedsel te maken, maar is al een eeuwenoud patroon in de vloerenindustrie:
visgraat

De planken zijn allemaal even lang en even breed, maar worden in een bepaalde volgorde gelegd, zodat bovenstaand patroon ontstaat. Dit patroon herhaald zich door de hele kamer en werd vroeger met een bis gelegd (een rand vlakbij de muur). Tegenwoordig worden de visgraat planken helemaal doorgelegd tot aan de rand.

In de 16e eeuw werd dit patroon al gelegd door de Italianen en iets later ook door de Fransen, waar het in statige kastelen en paleizen geïntroduceerd werd. Vandaar dat de hedendaagse associatie met visgraat vaak is dat het 'duur' is en alleen toegankelijk is voor een klein publiek met een groter budget. Zeker ook omdat de klassieke visgraat vloer vroeger alleen door de professionele parketteur gelegd kon worden. De kleine latjes moesten immers gespijkerd in de vloer zitten en het was een crime om het patroon keurig te leggen.

Visgraat bij ParketDirect.nl

Bij ParketDirect.nl willen we graag wat doen aan deze denkwijze. Wij hebben daarom ook een visgraat parket ontwikkeld dat zeer goed zelf te leggen is en een transformatie ondergaan heeft, waardoor het zichmoeiteloos voegt in een hedendaags interieur. De visgraat vloer straalt klasse en toegankelijkheid tegelijk uit en dat voor een zeer respectabele prijs! Kijk snel bij ons visgraat assortiment om met eigen ogen te zien hoe dit unieke product van ParketDirect.nl in elkaar zit!

Wij hebben enkele voorbeelden van interieurs voor u op een rijtje gezet, zodat u zelf kunt zien hoe visgraat parket hedendaags gebruikt wordt en om u te inspireren! 

visgraat1     visgraat2

visgraat3     visgraat4

visgraat5

Wilt u meer weten over ons visgraat parket? Kijk bij ons assortiment visgraat of neem even contact met ons op!

 Foto's via Pinterest en Favim